Site Overlay

Formula K Romania: 1-2 la debutul în sezonul 2021 la clasa MiniROK

Pe 10-11 aprilie a avut loc prima etapă a Romanian Karting Masters, pe circuitul AMC Kart din București.

Am fost prezenți la start cu 4 piloți – Tudor Jercan și David Nicolaie la clasa MiniROK, Robby Pulbere la clasa MicroROK și Andreas Drugău la clasa PromoKM.

Tudor a avut un weekend perfect, obținând pole position în calificări și câștigând toate cele 3 manșe ale etapei. Dacă în primele două manșe a condus fără probleme, în cea de-a treia manșă Tudor a dus un frumos duel pentru locul 1 cu David Ciureanu, aflat pe cauciucuri mai proaspete din cauza abandonului în prima manșă.

Tudor Jercan (216) – Locul 1 clasa MiniROK – Grozea Racing/Formula K Romania | © Vali Tache

David Nicolaie a obținut locul 3 în calificări. Plecând din spatele lui Tudor, la aspirație, a câștigat o poziție și astfel prima manșă a fost 1-2 pentru Formula K Romania. În manșele de duminică, David a obținut locurile 3 și respectiv 4, dar totalul de puncte și timpul mai bun din calificări l-au ajutat să urce pe a doua treaptă a podiumului.

David Nicolaie (233) – Locul 2 clasa MiniROK – Grozea Racing/Formula K Romania | © Vali Tache

Robby a debutat în acest an la clasa MicroROK, după ce anul trecut a ieșit Campion Național la clasa PROMO (dedicată copiilor între 5-7 ani). Robby a obținut în calificări poziția a 5-a pe care a menținut-o și în prima manșă. În cea de-a doua manșă, din păcate, abordarea mai agresivă a unui vibrator i-a strâmbat pinionul și a fost nevoit să abandoneze. Dar cursa de recuperare din cea de-a treia manșă i-a adus un loc 6 în cursă și un loc 7 în clasamentul etapei.

Robby Pulbere (121) – Locul 7 clasa MicroROK – Grozea Racing/Formula K Romania | © Vali Tache

Andreas a debutat în prima lui cursă de karting la clasa PromoKM și a reușit să termine pe locul 4, la doar 1 punct de podiumul etapei. În calificări a obținut locul al 3-lea, în manșele 1 și 2 s-a clasat pe locul 4, iar în cea de-a treia manșă a reușit să recupereze poziția pierdută, terminând pe locul 3.

Andreas Drugău (11) – Locul 4 clasa PromoKM – Grozea Racing/Formula K Romania | © Vali Tache

Următoarea etapă a Romanian Karting Masters va avea loc pe 14-16 mai pe circuitul SKAT-KART din Târgu Secuiesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *